Sy ett eget fårskinn

Publicerad 15 december 2023

En värmande och gosig fäll i fårpälsimitation har många användningsområden! Du kan använda den som ett värmande extralager i soffan eller fåtöljen, i bilen eller varför inte som en liten mjuk babymatta på golvet? När du syr fast galon eller skinnimitation på baksidan ligger dessutom fällen kvar utan att glida runt! Ett superenkelt syprojekt som bara tar ca 30 mintuer – nu syr vi!

Du behöver

Fårpäls - Vi använde Möbeltyg Fårpäls Ture

Galon eller skinnimitation

Tråd

Knappnålar

Sax

Symaskin

1) Börja med att klippa ut galonen eller skinnimitationen i den form du vill ha. Tips! Vik tyget på mitten när du klipper så blir båda sidor lika i formen. 

2) Nåla fast fårpälsen på galonen och klipp sedan ut fårpälsen med 1-2cm sömsmån i samma form som galonen.

3) Sicksacka kanten på fårpälsen.

4) Placera fårpälsen på bordet och vänd så att du får rätsidan mot bordsytan (den lurviga sidan) och placera galonen ovanpå med rätsidan uppåt (båda avigsidor ska vara vända mot varandra).

5) Nåla in fårpälsens kanter under galonbiten. Låt galonen sluta ca 0,5cm innan kanten av fårpälsen.

6) Sy fast fårpälsen med raksöm ca 1 cm in på galonbiten runtom hela fällen. Klar!

Använd i soffan som extra gosig dyna, på köksstolen eller som en mysig liten babymatta eller som en lekmatta! Med hjälp av galonen som vi sytt fast håller fårskinnet sig på plats oavsett var du placerar den. 

Hjälp oss att sprida syglädje -  tagga oss @ohlssonstyger på Instagram och Facebook när du använt dig av något av våra projekt eller tyger!