En mysig sänghimmel till barnrummet

Publicerad 18 januari 2024

Det är riktigt enkelt att skapa en otroligt mysig oas i barnrummet! Det enda du behöver är ett par gardiner och Sänghimmelskit >>

Förpackningen innehåller ett komplett set till en sänghimmel med 3 stänger, 3 knoppar och 3 fästen. Stängerna är 65cm långa och är 19cm i diameter. Skruvas enkelt fast i väggen efter de avstånd man vill ha!

Med hjälp av två stycken gardiner med multiband kan du trä gardinerna från respektive sida, varannan gång, för att fästa dem på den översta stången. Vi visar: 

1) Börja med att lägga de båda gardinerna på varsin sida om stången. Multibandet med hällorna ska vara vänt mot stången (inåt). 

2) Trä hällorna varannan från först den vänstra gardinen (1 ögla) sedan den högra gardinen (1 ögla). Gör så på varje hälla till du nått andra sidan av gardinen. Vill du göra en annan variant kan du hoppa över en hälla varje gång på respektive gardinen. Då får du större "veck" på gardinen och ett annat fall. Klart!

Tips! Åker gardinen ut lite längst fram mot knoppen eller skulle du vilja fixa ett snyggare avslut på gardinen? Sy snabbt några enkla handstygn för att fästa ihop gardinerna.

Du kan också välja att sy en kanal i mitten på ett tyg istället! Då mäter du bara hur mycket tyg du vill ha på respektive sida (glöm inte att tänka på att tyget ska hänga över en stång på respektive sida också, klipper upp en tygbit med de måtten och syr en kanal i mitten som du sedan trär igenom den översta stången på sänghimmel (se ritning nedan) Klart! 

Längden är endast ett exempel.

Hjälp oss att sprida syglädje -  tagga oss @ohlssonstyger på Instagram och Facebook när du använt dig av något av våra projekt eller tyger!