Sy draperi och sängkläder till barnrummet

Publicerad 20 augusti 2019

Inspirerade av Emma Johansson, som driver det populära Instagramkontot @whatdecoratesmyday samt bloggen med samma namn, vill vi SY SY SY! 

Vi blev jätteglada när Emma valde att samarbeta med oss när barnrummet skulle förnyas med textilier. För vi vet ju hur enkelt det är, och hur ombonat och personligt slutresultatet blir när man förnyar med textilier. 

Emma valde att sy ett enfärgat draperi av vårt mest populära linnetyg Samir med en vit inramning. Sedan avslutade hon med att sy supersöta sängkläder av våra småmönstrade bomullstyger. Visst blev det riktigt fint att mixa och matcha tygerna sådär? 

SY ETT PÅSLAKAN

1. Medan det tvättade bomullstyget torkas mäter du upp hur stort täcket behöver vara. T.ex. ett täcke för spjälsäng har måtten 110×125 cm, och ett vanligt täcke är oftast 150x200cm.

2.Mät och kolla om du behöver mönsterpassa. Klipp ut två lika stora delar i tyget. Lägg till 2-3 centimeter för att fålla in kanterna. Nåla ihop tygbitarna.

3. Nu är det dags att fålla kanterna innan du syr ihop delarna räta mot räta. Tänk på att lämna två hål upptill och ett stort längst ner, så att du kan få in täcket.

4. Vänd ut och in och påslakanet är klart!

SY ETT ÖRNGOTT

1. Kudden avgör hur stort örngottet ska vara. Tänk på att tygstycket du klipper ut ska vara 2,5 gånger kuddens längd och så lite extra sömsmån.

2. Sicksacka runt tyget och fålla tygets kortsidor.

3. Nu viker du tyget omlott så att det bildas en öppning på kuddens baksida.

4. Sy ihop kortsidorna och vips har du ett örngott!

Här hittar du alla våra småmönstrade Bomullstyger >>
Här hittar du våra Linnetyger >>