Gör din egen sänggavel

Publicerad 16 augusti 2019

Sugen på att göra din egen sänggavel? Du kan enkelt skapa en unik och personlig sänggavel för en billig peng. Det är faktiskt mycket lättare att göra sin egen sänggavel än man kan tro.

Du behöver: 
– MDF-skiva från din närmaste byggvaruhandel.
Häftpistol
– Vadd för att sängen ska bli mjuk.– Vadd 3m, 200g/m2 
– Skumgummi tjocklek 4cm (60×200 cm)
Ett tyg som passar din stil.

STEG 1:  Skär eller klipp till 4cm skumgummi i samma mått som mdf-skivan. Det är bra att fästa skumgummi mot skivan med lim eller dubbelhäftande tejp så allt ligger stilla under arbetet.

 

STEG 2: 

Vadden ska vara så stor att den täcker hela skivan och når runt kanten för att fästas på baksidan. Vadd läggs över skumplasten, viks runt kanterna, och fästs på baksidan av skivan med häftpistol. Psst… Snåla inte med vadd så får du en härligt tjock och mysig sänggavel. Lägg då flera varv av Vadd.

STEG 3:
Sist gör du  samma sak med tyget du har valt. Här kan du kika runt bland tyger som passar perfekt till din nya sänggavel.


Att skapa en unik och personlig sänggavel som du har gjort själv höjer inte bara mysfaktorn i sovrummet, det blir också personligt på riktigt. Sänggaveln får en djupare betydelse då den också påminner om skaparprocessen, och det finns en styrka i det som är svårt att mäta med något annat. Vi tänker att det även finns ytterligare en dimension på att sy och skapa med textilier – det vi själva skapar får en längre livslängd!


Varmt välkommen in till oss så hjälper vi dig att plocka ihop allt du behöver för att göra din egen sänggavel!