För en tid sedan presenterade auktionsfirman Bukowskis en sifo-undersökning om hur vi svenskar ser på slit och släng-konsumtion. Hela 85 procent av de tillfrågade tycker att möbler och inredning inte bör slängas, men 38 procent gör det ändå. Varför slänger så många möbler och kläder när det är så enkelt att förnya med textilier?

Trots nya siffror ser vi på Ohlssons Tyger en ny trend växa sig starkare. Nu vill allt fler lappa och laga, både kläder och inredning. Våra kunder har insett hur enkelt det är att ge sina möbler och plagg nytt liv med textilier istället för att slänga och köpa nytt. Hos oss på Ohlssons Tyger finns allt som behövs för att skapa en mer hållbar livsstil där vi tar hand om vårt hem och garderob. Istället för att slänga vill vi uppmuntra till att förfina det som finns hemma.

Använd textilier, målarfärg och tänk utanför boxen. En gammal gardin kan enkelt göras om till en duk, ett par kuddar eller varför inte en kjol? Ge soffan ny chans med ett nytt överdrag som du enkelt syr själv av ett slitstarkt möbeltyg med hög martindale. Börja fundera på om det kanske är dags att sy din egen garderob. Det ger kläderna ett högre emotionellt värde, vilket gör att vi tar hand om våra kläder på ett nytt sätt. Vi kommer att lappa och laga trasiga kläder, sy om när det känns trist och vädra istället för att tvätta plaggen. Allt för att slita så lite som möjligt på det vi har skapat med våra egna händer.

Hur tänker du kring den nya lappa och laga-trenden?

/Alexandra

Lappa och laga dina kläder