Skrädderiet har gått i arv i generationer

Publicerad 20 augusti 2019

Vi har Sveriges mest kreativa kunder. En del har precis börjat sy och testar sig fram med mönster, olika tygkvaliteter och spännande idéer. Andra har kommit väldigt långt i sin utbildning och syr fantastiska kreationer efter avancerade mönster, som de ibland har skapat helt själva. Vad alla har gemensamt är att det går att sprätta upp och börja om när  det blir fel. För det blir det, för oss alla.

En som syr fantastiska plagg som verkligen sticker ut är kreativa Nils Wengström som är make up-artist, dragpreformer, designer och skräddare. Vi träffades på Instagram och blev så glada när Nils gärna berättade mer om vad sömnad betyder för honom här på Tygbloggen.

Trevlig läsning!

Facetune-05-04-2019-10-09-05

När började du sy kläder?
– Jag har sedan barnsben alltid varit kreativ och ett skapande har alltid legat naturligt. Jag kommer dessutom från en konstnärsfamilj med gamla generationer av skräddare/sömmerskor så det föll sig ganska naturligt, berättar Nils.

Facetune-06-04-2019-09-49-44

IMG-4628

Vad betyder sömnaden för dig idag?
– Sömnaden har för mig under de varit en väldigt stor del av mitt liv de senaste tio åren. Då jag dels frilansar mycket inom scenkostymering och även syr upp till privatpersoner. Det blir mycket bröllopsplanering vid denna tid på året.

Facetune-05-04-2019-10-11-43

IMG-4284

IMG-5918

Vilket är ditt bästa tips till den som vill börja sy?
– Mina bästa tips för dig som är sugen på att sätta dig vid symaskinen är; Ha tålamod, skaffa bra verktyg, men framför allt – HA KUL!

IMG-4616

IMG-6813

Facetune-09-08-2018-11-43-39

Vad syr du just nu?
– Mina projekt just nu är lite hemliga, det planeras brudklänningar, avslutar Nils lite hemlighetsfullt och vi tackar så mycket för att vi fick intervjua Nils och visa vilka fantastiska kreationer han syr av våra tyger.

Vill du se fler av Nils Wengströms alster t.ex. hans fantastiska brudklänningar? Följ honom på Instagram. Sök @nilswengstrom.

——–
Det här är andra delen i vår intervju-serie där vi pratar om skapande, sömnad och textlier med våra sy- och inredningsglada kunder. Kanske vill du vara med eller vet någon som fler borde hitta? Tipsa oss gärna! Skicka ett mail till alexandra@ohlssonstyger.se