Att inreda ett kök med textilier – Salsta slott

Publicerad 29 juni 2023

I samarbete med @ylwali.mcvicker

Del 2 av Ylwali's inredningsprojekt på Salsta slott. Har du missat Ylwali's tidigare projekt – ett sorum med en sänggavel som heter duga? Kolla då in det här! 

Nästa projekt att genomföra var köket som tillhör sovrummet i hörnpaviljonen. Köket var en designutmaning då rummet, förutom att fungera som frukostrum, även skulle kunna husera två övernattande gäster om paviljonen skulle bokas av en grupp.

Här berättar Ylwali med egna ord om hennes tankar kring projektet:

Mitt fokus var att det inte skulle kännas som att man satt i sängen och åt, därför sydde jag ett överdrag till sängen så att gästerna lätt skulle kunna omvandla den från säng till kökssoffa. Det vackra djupt sittande fönstret ramades in av linnegardinerna Falsterbo, som har ett vackert fall och en tydlig struktur. De spillbitar som blev över när jag måttanpassade gardinerna använde jag för att sy en löpare, servetter och ett överdrag till taklampan som inte fick bytas ut!

Förutom gardinerna har hon använt sig av kraftig och läcker Gobelintyg Anemone till kökssoffans överdrag. Kuddarna har hon sytt upp av mönstrade Jacquardtyger. Snyggt att kunna matcha mönster med varandra!

I Salsta slottspaviljong hoppas Ylwali att gäster ska trivas när de kryper ned i sängen och tittar ut över slottet och borggården, eller när de efter frukosten drar upp fötterna på kökssoffan, puffar till kuddarna bakom ryggen och tar en stund att bara njuta av lugnet!