Slå in klapparna hållbart med tyg och band

Publicerad 10 december 2023

Att slå in julklapparna i tyg med ett fint dekorationsband är lyxigt – men behöver nödvändigt vis inte bli dyrt! Dessutom slipper du att samla ihop allt använt papper i en stor sopsäck och slänga. Istället kan du ta hand om tygerna och banden till nästa år igen! Eller spara och sy något av dem efteråt. 

Det finns dessutom olika typer av vikningar du kan göra för att slå in klappen i tyg. Du kan antingen slå in dem genom att knyta en enkel knut upptill av tyget!

Du kan också försöka vika tyget precis som en vanlig klapp med papper! Då håller du enkelt fast de vikta kanterna med ett snyggt dekorationsband. Så har vi gjort på den här bilden:

En sista variant är att vika in kanterna upptill och rulla ihop det lite! Då får du en ganska fin, naturlig form på paketet. Håll enkelt fast tyget sedan med hjälp av ett snyggt dekorationsband!

Har du tid finns också alternativet att man sy julklappspåsar som enkelt går att använda sedan till annat eller spara till nästa år igen! Här har vi en gratis guide på hur du gör sådana >>

Hjälp oss att sprida sy- och pysselglädje - tagga oss @ohlssonstyger på Instagram och Facebook när du använt dig av något av våra projekt eller produkter!